Videojáték Vélemények

Nincs erős géped? Ezek a remek játékok neked is elfutnak majd!

2020. április 04. - Pafry1998

Bizonyára ha gamer vagy, akkor téged nem érint a fenti kérdés, hiszen már biztosan beújítottál valamilyen erősebb vasra, amely képes a legújabb játékokat is legalább minimális szinten kezelni. Azonban ha mégsem rendelkeznél effajta erőforrásokkal, ám remek, modernebb játékokkal szeretnél játszani, ezeket a címeket neked találták ki! Lássunk hát párat ezen kategória szereplői közül!

Alan Wake

A Remedy legújabb remekműve, a Control a tavalyi évben számos díjat bezsebelt magának, azonban a fejlesztőcsapatnak már korábban is voltak nagy sikerei. Ilyen a 2010-es Alan Wake, kinek címszereplője igyekszik megküzdeni az írói válsággal, mely már 2 éve nem hagyja nyugodni. Feleségével emiatt vidékre kirándulnak, egy magányos faházba, amelynek környékén azonban furcsa dolgok kezdenek történni. Az Alan Wake kiadása évének egyik legjobb sztori alapú játéka lett, ráadásul tökéletes az optimalizáltsága, így akár alsó-középkategóriás gépeken is több, mint élvezhető a nagyszerű grafika. Egyébként a 2010-es év legtöbbet kalózkodott játéka lett.

maxresdefault_1_2.jpg

Amnesia: The Dark Descent

Maradunk 2010-nél, amikor is a Frictional Games piacra dobta mérföldkőnek számító horrorjátékát, az Amnesia-t. A történet az 1800-as években játszódik, egy sötét kastélyban. Főhősünk, Daniel eszméletlenségéből ébred az egyik folyosón, minden emlékét elveszítve. Ahogy azonban elkezdi felfedezni a kastély egyre mélyebb zugait, úgy térnek neki fokozatosan vissza a képek, és a beszélgetések, melyeket a kastély urával, Alexanderrel folytatott. Közben a sötétből előlépő rémekkel is meg kell küzdenie... azaz csak meg kéne, ha tudna mivel. A játék korabeli sajátossága volt, hogy a játékosok nem tudták magukat semmivel sem megvédeni a legtöbbször Daniel képzeletéből kipattanó, máig ijesztő szörnyekkel szemben, hanem kénytelenek voltak rejtekhelyet keresni. Ez a fajta kiszolgáltatottság csak rátesz még egy lapáttal az élményre, nem beszélve a zseniális hangokról, melyektől a mai napig kirázna a hideg. A játék megemlíti, hogy fél, és egy óra közötti időtartamig érdemes vele játszani egyszerre, több idő miatt felelősséget nem vállalnak. Ilyen remek előjelek mellett mindenképp érdemes belekezdeni!

a56e71c429f67f99465170c787e0abe0.jpg

Fallout 3, és Fallout: New Vegas

Előbbi 2008, utóbbi 2010 (ez az évszám igencsak erős volt játékok tekintetében) egyik legnagyobb címe volt. A posztapokaliptikus, 50-es, 60-as éveket megidéző világ rengeteg felfedezni valót rejt magában, és persze sugárzástól eldeformálódott szörnyeket is egyben. A világ romjait újra felfedezni magunknak pedig nagyobb móka, mint azt elsőre gondolnánk, ráadásul rengeteg küldetés során tehetjük mindezt, mely során számos érdekes karakterrel fogunk találkozni. Fontos elem a párbeszéd, rengeteget le fogunk bonyolítani játék közben. A Fallout széria azóta megélt egy negyedik részt, illetve a sokak által földbe döngölt 76 alcímmel rendelkező, teljesen online lövöldét is.

0000006112_1920x1080.jpg

Just Cause 2

Vajon mikor jelenhetett meg ez a cím? Segítek: 2-vel kezdődik, és 010 a vége, de ezen már meg sem lepődünk lassan. A Just Cause második része sokat tanult az első rész hibáiból, hiányosságaiból, és elénk rakta a játéktörténelem azóta is egyik legnagyobbjaként számon tartott nyílt világát, melyet bejárni, és teljesen felfedezni akár több 100 órába is beletelhet. 100%-ra kijátszani pedig csak a legelvetemültebbek vállalkoznak. A képzeletbeli Panau szigetvilágára kerül főhősünk, Rico Rodriguez titkosügynök, kinek feladata a helyi diktatúra megdöntése, és a diktátor, Bébi Panay elnök kiiktatása. A cél szó szerint minél több káosz okozása, melyet változatos fegyvertárunkkal, és a rendkívül élvezetes, kezünkre erősített kampó segítségével tetézhetünk. A kampó remek játékmechanika, segítségével tényleg bárhova felkapaszkodhatunk. 2 folytatást ért meg, a harmadik, szintén remek rész 2015-ben, a negyedik pedig 2018-ban érkezett meg a boltok polcaira.

letoltes.jpg

Assassin's Creed II

Az asszaszinok és a templomosok évezredeken át tartó, fiktív történetét rengetegen ismerik, de a mára már igazi klasszikusnak mondható második rész volt az, ami először szélesebb körben is megszerettette a címet. Rengeteg kiegészítőt megért a reneszánsz Olaszországban játszódó epizód, melynek főszereplője a nőcsábász Ezio Auditore, kivel számos kalandba keveredünk a végigjátszás során. Az épületeken mászkálós mechanika ebben a játékban már sokkal inkább érződött kiforrottnak, és átgondoltabbnak. 2009-ben érkezett, a 2007-es első rész alap játékmenetét sok újdonsággal feldobva. A grafika a mai napig szépnek mondható, a korabeli épületeket, és nevezetességeket pedig már akkoriban is tökéletesen modellezték az Ubisoft fejlesztői.

maxresdefault_4.jpg

Far Cry 2

Szintén egy Ubisoft sorozat, szintén egy igencsak ismert cím, melyből azóta számos folytatás készült, azonban a második rész még csak nyomokban hasonlít az utána következő felvonásokra. A Far Cry 2 gyakorlatilag egy Afrika-szimulátor, 2008 talán legszebb grafikájú játéka, és egy helyenként igencsak nehéz, akciódús cím. A játék elején választhatunk karaktert, amelynek azonban sok jelentősége nem lesz a végigjátszás során, mivel nem rendelkezik személyiséggel, és végig szótlan marad. Külön érdekesség, hogy egy magyar, Paul Ferenc is választható karakter. Polgárháború dúl a szavannai vidéken, célunk pedig, hogy megfékezzük a Sakál álnévre hallgató tagot, aki a küzdő felek mindkét oldalát felfegyverezte. Izgalmas alapkoncepció, mai szemmel nézve már kissé döcögős játékmenettel, azonban aki nem riad vissza a kihívástól, különösen élvezni fogja.

unnamed_2.jpg

Bully

A végére pedig egy igazi csemege, a főként a GTA játékokról elhíresült Rockstar konyhájáról. A Bully egy bentlakásos elit iskola mindennapjaiba enged betekintést, karakterünk, Jimmy Hopkins szemén keresztül, aki egy rendkívül problémás gyerek. Mondanom sem kell, hamar bajba keveredik, és a Rockstar, nevéhez méltóan részletes történetben meséli el Jimmy mindennapjait új fiúként. A Bully egy mai napig különlegesnek számító játék, mely 2006-ban jelent meg. Nemrég pletykáltak egy esetleges folytatás készültéről is, azonban sosem lehet tudni, mi folyik a fejlesztőknél, hiszen a GTA 6-ot is már évek óta heves álhírek övezik.

253990-bully2.jpg

Ezeket a játékokat bátran ajánlom végigjátszásra, ha nincs megfelelően erős géped a modernebb címek futtatására, azonban hidd el, ezekben sem fogsz csalódni. Jó játékot mindenkinek!

 Kövess Facebookon: https://www.facebook.com/videogameopinions

A bejegyzés trackback címe:

https://videogameopinions.blog.hu/api/trackback/id/tr3815590796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása