Videojáték Vélemények

Néhány tipp, ha te is videojáték teszteket szeretnél írni

A következő néhány tippemmel szeretnék segíteni, hogy te is nagyszerű tesztekkel, és saját véleményekkel gazdagítsd a játékos köröket, és ki tudja, lehet, hogy éppen te hozod meg valakinek a kedvét a játékhoz!

2020. március 26. - Pafry1998

Manapság számos internetes hírportál, és Youtube csatorna is berendezkedett a videojátékok széles palettájának ismertetésére, és végigjátszására egyaránt. Hazánkban is több ilyen portál, és személy megtalálható, akik mind azon dolgoznak, hogy a videojátékos ipar minél szélesebb körben elterjedt legyen, valamint hogy minél többen ismerhessék meg ezeket az audiovizuális élményeket. Ha te is gondolkodtál már azon, milyen lenne csatlakozni ezekhez az emberekhez, és saját véleményedet beletéve teszteket írni, akkor jó helyen jársz.

possession.jpg

1. Tipp: Csak olyan játékról írj, melyet már teljesen kiismertél, és végig is játszottál!

Az első, és legfontosabb dolog, a játék teljes körű ismerete, és minden apró dolog alapos észrevételezése végigjátszás közben. Azokról a játékokról születnek az igazán jó tesztek, melyek érdeklik is az adott tesztelőt, és örömet okoz neki a játékkal eltöltött 10-20, vagy akár ennél is több óra. Muszájból sose játssz egy játékkal, kivéve persze, ha már ez a kötelező munkád.

2. Tipp: Ne használj bonyolult szakszavakat, vagy csak ne túl nagy mennyiségben!

Ha esetleg mélyebben ismered a témát, és már régebb óta mozogsz a videojátékos köreidben, ismerhetsz bizonyos szakszavakat, melyekkel elsősorban a játék fejlesztői, és az ipar szakemberei dobálóznak. Ezek a nagy többség, így egy átlag játékos számára sem feltétlenül ismeretesek, így érdemes őket kihagyni az élménybeszámolóból.

3. Tipp: A végigjátszás után minél hamarabb kezdj neki!

Miután végeztünk a történettel, még frissek bennünk a megszerzett élmények, és tapasztalatok, legyenek akár jók, vagy rosszak. Így érdemes belekezdeni akár azonnal a teszt megírásába, mivel ekkor tudunk, még egy kicsit átszellemülve írásba adni a lehető legpontosabb leírást.

4. Tipp: Add bele magadat is!

A teszt ne csak száraz tényekről, és a játékmechanikák leírásáról szóljon. Add hozzá személyes élményeidet, történeteidet esetleg, vagy akár az érzéseket, melyeket átéltél, miközben játszottál egy-egy adott történetszakaszban. Ezek teszik igazán egyedivé a tesztedet.

5. Tipp: Nézd meg más tesztek felépítését!

Nagy inspirációt jelenthetnek más, már tapasztaltabb cikkírók tesztjei, melyekből érdemes átnézni párat, mielőtt sajátot írunk. Elnézhetjük tőlük a tartalmi felvezetést, a formai sajátosságokat, a kifejezéseket, ám soha ne másoljunk át semmi konkrétumot tőlük a saját tesztünkbe! Minden esetben a saját szavainkat használjuk.

6. Tipp: Dobd fel képekkel!

Lehetőség szerint, dobj bele a tesztedbe pár, akár saját készítésű képet is a játékból! Feldobják az összképet, tagolják, átláthatóbbá teszik a szöveget, és ezekkel is átadhatsz bizonyos mennyiségű információt olvasóidnak.

+ Tipp: Találd meg a megfelelő platformot a publikáláshoz!

Sok olyan weboldal van, melyen hallathatod hangodat ebben a témában, és közzéteheted munkáidat. Én a gépigény.hu felületét használtam évekig, sőt, még most is teszek ki néha egy-egy tesztet. Alább belinkelek egyet-kettőt az ott közzétett tesztjeim közül, talán számotokra is nyújthat egy minimális kiindulási pontot!

Köszönöm hogy elolvastad, hamarosan újra írok!

 Kövess Facebookon: https://www.facebook.com/videogameopinions

Néhány Gépigény.hu tesztem: 

Tom Clancy's The Division Teszt: https://gepigeny.hu/user/pafry/teszt/1349

Hellblade: Senua's Sacrifice Teszt: https://gepigeny.hu/user/pafry/teszt/1347

FarCry: Primal Teszt: https://gepigeny.hu/user/pafry/teszt/1312

A bejegyzés trackback címe:

https://videogameopinions.blog.hu/api/trackback/id/tr5315561350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása