Videojáték Vélemények

Érdemes megvenni? - Tom Clancy's The Division 2

Ebben a mini cikksorozatban játékokról alkotok véleményt az alapján, hogy érdemesnek tartom-e őket megvételre. Az első alanyt alig egy hete fejeztem be, így még eléggé frissek az élmények.

2020. április 09. - Pafry1998

A játékot tavaly, 2019-ben adta ki az Ubisoft, az elég nagy sikernek örvendő, 2016-os első rész után. Az alaphelyzet gyakorlatilag megegyezik az előző epizódéval, ugyanúgy fel kell szabadítani egy területet az elnyomás alól, ezúttal azonban ez a helyszín a hófödte New York helyett a már melegebb évszakba lépő Washington lesz.

A történetről csak annyit, hogy akik játszottak az első résszel, gyakorlatilag ugyanazt fogják tapasztalni a második rész végigjátszása során is, csak más helyszíneken. Talán egy kicsit jobban ki lett balanszolva a nehézség, így a játék már kevesebbszer dobál bele majdnem lehetetlen helyzetekbe az ellenféllel szemben. Bővült a menedékek fejlesztése is, a fő bázison kívül különböző settlement-eket is felturbózhatunk kinézet ügyileg, és ezt én eléggé élveztem. Ha olyan ember vagy, aki szereti azt látni, ahogy egy hely a romos, elhanyagoltból felújítottá, és felturbózottá válik, akkor ezt te is hasonlóképp élvezni fogod. Gyakrabban dobál a játék lila, de akár arany színű felszereléseket is, ezáltal izgalmasabbá téve egy fokkal az ellenfelek kilootolását.

maxresdefault_2.jpg

Meghatározó játék lesz számodra?

Talán akkor, ha ez lesz életed első videojátéka, és ha haverokkal együtt el tudtok benne verni jó sok órát együtt. Máskülönben, ha tapasztalt játékos vagy, nem hinném, hogy a padlót fogod verdesni izgalmadban.

Megéri megvenni úgy, hogy nem játszottál az első résszel?

Igen. Önmagában is egy egész korrekt játék, a múltbéli történésekről javarészt tudomást szerzünk, de azért ha birtokodban van az első rész, érdemes inkább azzal kezdened.

Fel fogod idegesíteni magad a végigjátszás során?

Lehetséges. A játék nincs éppen a helyzet magaslatán, ha optimalizáltságról van szó, nálam gyakoriak voltak a mikro laggok, ráadásul kulcsfontosságú pillanatokban, így néha mikor újra mozogni kezdett a kép, gyakran már halott voltam, és sétálhattam újra a legközelebbi menedékről a halálom helyszínéig, stb. Azért is tartom érdekesnek, mert a játék maga futott 60 fps-el (gépem: i7-7700 HQ, 8GB RAM, Geforce GTX 1050 Ti), viszont ezek a laggok rendkívül zavaróak voltak, és még csak nem is a pálya betöltődése okozta őket. Megálltam egy helyben, és 5 percig folyamatosan csak körbenéztem, elmozdulás nélkül. Az 5 perc letelte után ugyanúgy beleszaggatott a képbe, amikor a játéknak rossz napja volt. Számomra működő megoldást a neten nem találtam, de hátha nektek nagyobb szerencsétek lesz.

maxresdefault_1_1.jpg

Megéri egyáltalán végigjátszani?

Ha játszottál az első résszel, akkor ugyanarra számíthatsz a második esetében is, így eldöntheted. Ha nem játszottál, akkor érdemes, hiszen talán meg tud fogni annyira, hogy a végigjátszás után még jó pár órát beletegyél, hiszen a játék egyértelműen online multiplayerre van kihegyezve, és rengeteg olyan eleme van, mely ezt helyezi előtérbe.

Javaslat a megvételre: Akciósan

Teljes áron szerintem azért nem éri meg megvenni, mivel ez egyrészt 60 euró, ami a forint drasztikus gyengülésének hála most minden eddiginél több pénzünkbe kerülne. Másrészt pedig nem váltja meg a világot, nem hoz semmiféle játékmechanikai újítást, és a történetet sem most először látjuk videojátékban. Nagyjából egy 30 eurós árat már el tudnék neki képzelni, ennyiért már véleményem szerint megéri megvenni, és tenni vele egy próbát.

Ha érdekel az első részről szóló játéktesztem, ezen a linken megtalálod: https://gepigeny.hu/user/pafry/teszt/1349

Ha játszottál vele, neked mi a véleményed a játékról? Ajánlanád az ismerőseidnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://videogameopinions.blog.hu/api/trackback/id/tr615600756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása